Afsluiting zevende seizoen schooltuin.

14 juli 2021  

Terwijl onze paarse toverbonen bijna tot de hemel reiken en hun eerste lading heerlijke boontjes door de kinderen kon worden geplukt, kijken we terug op een geslaagd zevende tuinseizoen. In de kas en in de klas werden al vroeg de bonen, peulen, sla, bieten, spitskool, koolrabi en snijbiet gezaaid en gepoot, zodat we vroeg de plantjes in de tuin konden uitpoten. Spinazie konden ze direct in de tuin zaaien.

Na een veel te koud voorjaar konden de kinderen toch al snel gaan oogsten. Vanaf dat moment gingen de kinderen elke week met tassen vol gezonde groente naar huis. Afgelopen dinsdag hebben we het tuinseizoen voor de klas afgesloten met een open avond. Daar konden de kinderen hun ouders laten zien waar al hun oogst vandaan komt. De vrijwilligers hadden heerlijke hapjes, bowl, salade en soep gemaakt en er kon die avond nog volop geoogst worden.

Met een tas vol aardappelen, bonen en al het andere dat er nog geoogst kon worden gingen de kinderen en ouders naar huis. In de vakantie mogen de ouders en kinderen nog terugkomen om bonen, courgettes en komkommers te oogsten. Dankzij de inzet van de vrijwilligers, de gastvrijheid van volkstuinvereniging Middelwaert en vooral door het enthousiasme van de kinderen, kijken we tevreden terug op een fijn tuinseizoen.

Tekst/foto: Bert Janssen.

2021-02

Kinderen onder de bonenboog.

Vorig verslag schooltuin (20 maart 2021).